Atletiekvereniging (A.V.) Maasrunners is opgericht op 15 december 1985. Ze is aangesloten bij de Atletiekunie onder verenigingsnummer 17357, bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (N.K.S.).
Bij de Maasrunners kun je nu op vier verschillende avonden mee lopen in diverse loopgroepen; de trainingen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, waarbij afwisselend in Gronsveld of Eijsden wordt gestart.

Is hardlopen bij een atletiekvereniging iets voor mij?

Hardlopen lijkt je wel wat, want dat is gezond, sportief en gemakkelijk in te passen in onze huidige drukke maatschappij. Of niet? We hebben vaak tal van excuses waarom we vandaag niet zouden starten met hardlopen. We hebben het druk, slecht weer, voelen ons niet lekker, geen tijd en noem maar op. Er is altijd wel een goede reden om niet te starten met hardlopen en/of dit consequent vol te houden.
Daar kan nu verandering in komen!
Soms hebben we even een duwtje in de rug nodig, want wie heeft niet regelmatig de aandrang gehad om te starten met lopen maar eindigt uiteindelijk toch weer op de bank. Bijna iedereen kan ervaren hoe leuk en lekker lopen is en iedereen is ervan overtuigd dat regelmatig bewegen noodzakelijk en gezond is.

De AV Maasrunners is zo’n extra steuntje in de rug!

Onder begeleiding van gediplomeerde trainers leer je niet alleen kennis maken met hardlopen, maar ook je conditie op peil krijgen en houden. Ook schoen- en kledingadviezen zijn aspecten waar we je graag bij adviseren. Naast het verantwoord hardlopen is het natuurlijk ook gezellig. Samen met de andere atleten zul je al snel ervaren wat het betekent om in onze vereniging te trainen. Al snel raak je verslaafd aan het hardloopvirus en zullen jouw excuses om een keer niet te lopen snel verdwijnen.

Bij de Maasrunners is iedereen welkom. Wie nog nooit of bijna nooit gelopen heeft, maar toch meteen een goede start wil maken kan dit doen via het Run4Fun programma dat één keer per jaar, in het voorjaar, door Maasrunners trainers wordt verzorgd.
Uit ervaring is gebleken dat de meeste beginnende lopers eerst op eigen houtje een bepaalde conditie proberen op te bouwen, alvorens zich aan te sluiten bij een groepstraining. Dit is géén overbodige luxe, maar het is echter van belang dat je de juiste opbouw volgt. Wij willen de moeilijke aanvangsperiode voor je vergemakkelijken.
Onze trainers zullen je met alle plezier op weg helpen en proberen al je vragen te beantwoorden.
Heb je na het doorlezen van deze informatie nog vragen, dan kun je altijd een van de bestuursleden of trainers aanspreken.

Clublokaal

Helaas bezit A.V. Maasrunners geen eigen clublokaal, maar wel een centraal ontmoetingspunt. Dit is een van de kleedlokalen van Sport Vereniging Mariadorp Eijsden. (S.V.M.E.) of een van de kleedlokalen van basisschool Sint Martinus in Gronsveld. Hier is, na afloop van de training, gelegenheid om te douchen. Het is ook het vertrekpunt van de trainingen. Indien de trainingen elders beginnen, wordt dit tijdig bekend gemaakt. Voorafgaande aan de training krijg je informatie over:

  • de inhoud van de training;
  • wedstrijdaankondigingen;
  • mededelingen en laatste nieuwtjes.

Bestuur

Het bestuur van A.V. Maasrunners bestaat uit:

  • Ricolette Dassen – secretariaat, ledenadministratie
  • Gaston Duijkers – trainerscoördinatie, werkgroep Mescherbergloop
  • Hans Eggen – beheer websites, werkgroep Mescherbergloop
  • Peter Gorissen – financiën, beheer websites, trainersroosters
  • Richard van Hoorn – clubactiviteiten, secretariaat, P.R.
  • Jacques In de Braek – voorzitter, P.R.
  • Arno de Jong – financiën, clubactiviteiten

Contact met ons opnemen kan bijvoorbeeld via dit formulier.