Door de Maasrunners wordt elk jaar de Mescherbergloop georganiseerd. Deze wedstrijd is een hoogtepunt voor onze vereniging en we kijken er elk jaar weer met plezier naar uit. De voorbereidingen beginnen reeds maanden voor de wedstrijd plaats vindt en zo’n beetje elke Maasrunner is betrokken bij de organisatie.
De Mescherbergloop vindt dit jaar voor de 34e maal plaats en wel op zondag 16 december 2018.
Deze wedstrijd wordt gezien als een van de zwaarste wedstrijden welke er in Nederland gelopen kan worden en is dus een mooie uitdaging voor de echte hardloper.

Afstanden

De diverse afstanden zien er als volgt uit:

  • de Hoofdloop bedraagt 15,6 km (start om 14:00 uur)
  • de Korte Bergloop 10,4 km (start om 14:05 uur)
  • de Prestatieloop is 6 km (start om 14:10 uur)

Route

Het parcours gaat grotendeels over landwegen en bospaden, maar ook over verharde wegen. Na de start lopen de deelnemers richting Withuis en doorkruisen als eerste hindernis een omhooglopend weiland.
De 10 km volgt hetzelfde parcours als vorig jaar en de 15,6 km gaat weer richting Savelsbos waar de ultieme uitdaging van het 184 treden tellend trappen pad misschien als scherprechter voor het podium gaat zorgen.

Locatie

De drie afstanden starten in de Pisartlaan. Alle onderdelen, start/finish, afhalen startnummers, kleedlokalen en prijsuitreiking vinden plaats in de directe omgeving van het voetbalcomplex van S.V.M.E.

Parcoursverkenning

De parcours verkenning (onder begeleiding) vindt plaats op zondag 9 december 2018 om 10.00 uur. Er wordt rekening gehouden met lopers van verschillende niveaus, dus iedereen kan meelopen. We starten vanaf de parkeerplaats bij SVME.
Na de parcours verkenning is er de mogelijkheid om te douchen en is de kantine van SVME geopend om nog gezellig wat na te praten bij een drankje.

Inschrijving

Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving. Op de dag van de wedstrijd is het dus niet meer mogelijk om in te schrijven!

Info

Meer info over de Mescherbergloop op de nieuwe website.