trainers

Astrid Juurlink

Bèr Reiters

Sinds 1990 lid Maasrunners.
Van af 1950 mijn 10e t/m 60e jaar judo sport beoefend waarbij ook het hardlopen werd gedaan om conditie verhoging. Bij verschillende clubs trainer geweest maar het langst getraind als gewone judoka bij Polaris afd. judo te Maastricht.

Ed Sabel

Hiernaast op die mooie foto ben ik, Ed Sabel. Iets in het kort over mij: Ik ren sinds 1983 en ben sinds 1984 lid van de Maasrunners (voorheen Vitall Fitness geheten). Ik heb de afgelopen jaren vele mooie en gezellige wedstrijden gelopen. Ik geef sinds 1985 training aan de maandag/vrijdag groep waar ik momenteel met veel plezier de schema’s voor maak, ook geef ik training aan de dinsdag/donderdag groep. Mijn lange loopervaring wil ik overbrengen op nieuwe en huidige leden en hen op weg helpen het plezier van hardlopen te ontdekken en hopelijk blessure vrij te sporten.

 

francineFrancine In de Braek

In het verleden heb ik veel gesport, o.a. zwemmen en aerobic. Dat laatste zelfs 17 jaar. Door toedoen van een (ex) Maasrunster ben ik bij de vereniging terechtgekomen. Nadat ik ook Jacques wist te overtuigen zijn we in 1992 lid geworden van de vereniging. In de loop der jaren heb ik aan veel wedstrijden deelgenomen. Toen vanuit het bestuur en de andere trainers het verzoek kwam om extra trainers op te leiden, heb ik ja gezegd. De roep om meer vrouwelijke trainers was een extra stimulans. Omdat ik bij de Start to Run cursus van de laatste jaren Jacques verschillende keren had geholpen bij de training, wist ik ongeveer wat van mij verwacht werd. Ik draai nu een tijdje mee en moet erkennen dat ik er veel plezier aan beleef.

Gaston Duykers

Begonnen met hardlopen in 2008. 5 km of een half uurtje was het doel, maar uiteindelijk sloeg het virus toe en werden de afstanden steeds langer. Omdat altijd alleen lopen niet zo gezellig is heb ik mij aangemeld bij de Maasrunners. De variatie in trainingen sprak mij meteen aan. Ook het contact met andere lopers is een plus. Vanaf 2014 begonnen met het lopen van halve en hele marathons. Een hele uitdaging, maar leuk om naar toe te werken vooral om zelf trainingen te verzinnen en uit te proberen. In 2016 heb ik me aangemeld voor de cursus looptrainer . Vooral om mijn loopervaring te kunnen overbrengen op andere lopers en verder te groeien in de wereld van het hardlopen.

Ger Spronck

 

giedGied Rienstra

Voor de Maasrunners liep ik al jaren met een loopgroep in Eijsden. Door een blessure eind 2006 ben ik op aanraden van mijn overbuurvrouw (Maasrunner) begonnen bij start to run in 2007. Het lopen met de Maasrunners beviel me zo goed, vooral de niveau groepen, dat ik meteen lid ben geworden. Als verenigings mens vind ik het leuk om iets terug te doen, vandaar mijn aanmelding als trainer bij de Maasrunners.

Jacques In de Braek

Mijn naam is Jacques In de Braek. Ik ben sinds 1992 lid van de Maasrunners en had voorheen weinig op met wandelen of hardlopen. Door toedoen van mijn echtgenote Francine zijn wij beiden met hardlopen begonnen. Sinds die tijd hebben we heel wat kilometers afgelegd en doen dit nog steeds met erg veel plezier.
Doordat de Maasrunners steeds meer leden kregen, diende ook het aantal trainers uitgebreid te worden. In 2005 heb ik mijn diploma assistent-trainer recreatieve loopgroepen behaald en verzorg nu samen met mijn collega trainers de trainingen van de diverse groepen.
We proberen voor alle leden de trainingen zo afwisselend mogelijk samen te stellen en af te stemmen op de wensen en individuele kwaliteiten. Dit levert de beste resultaten op. Trainingen moeten in mijn ogen vooral leuk zijn, maar ook effectief. Als de trainingen dan ook nog leiden tot verbetering van snelheid en algemene conditie, zijn we als trainers in ons doel geslaagd.

jefJef Gilissen

Skiën is een combinatie van techniek, coördinatie en snelkracht (slalom). Maar als je van de vroege morgen tot de late avond op de latten wil staan zal je ook duurvermogen moeten trainen. Zo ben ik met hardlopen begonnen. Met een groep skiërs liepen en lopen we al vanaf 1988 in en rond het Savelsbos. Het verveelt nooit, zoeken mooie routes met vaak heuveltjes en trappen. Natuurlijk kwamen we hier regelmatig ‘Maasrunners’ tegen. Hoe zouden zij een training opbouwen, vroeg ik me nieuwsgierig af. Totdat enkele jaren geleden Marie-Louise en ik ons inschreven bij Start-to-run. Ik ervoer nu zelf dat de ‘ starters’ in 6 weken tijd met een leuk en gevarieerd schema werden klaargestoomd voor een loop van 3 kilometer. Het enthousiasme en deskundige begeleiding van de trainers werkte bij iedereen zeer motiverend. De groep Maasrunners is – mede daardoor- steeds groter geworden en men kon hulp bij de training goed gebruiken. In de trainersopleiding is er veel aandacht voor de diverse oefenvormen. Mijn plezier om bij de Maasrunners ook als trainer en begeleider te lopen is, door de variatie en structuur, nog verder toegenomen.
……En mijn skiën gaat ook goed.

Jenny ten Haaf-Neven

Ik ben Jenny ten Haaf-Neven en vind het ontzettend leuk om met een groep samen te lopen/trainen. Het hardlopen ervaar ik als pure ontspanning. Voordat ik lid werd van de Maasrunners liep ik alleen en zat er niet echt een strak loopschema in. Als ik zin had, trok ik de loopschoenen aan, maar was het slecht weer of had ik niet veel puf dan dacht ik …morgen ga ik rennen. Maar zoals velen van jullie zullen begrijpen komt er dan uiteindelijk niets van terecht. Nadat ik klaar was met mijn deeltijdopleiding, die ik in de avond volgde, had ik me voorgenomen me lid te maken van de Maasrunners om er zo voor zorg te dragen dat ik een bepaalde loopstructuur ging krijgen. Het leek voor mij een stok achter de deur en dwong me ook om nu op de trainingsdagen te gaan trainen (ook al was het slecht weer of had ik geen zin!!). En wat een genot was het om lid te worden!!!!!! Niet alleen werd mijn conditie beter door het gericht lopen op dinsdag en donderdag maar ook heb ik heel veel leuke mensen leren kennen. Samen hebben we dezelfde hobby, hardlopen, en wat is het leuk om in een groep te trainen!!! Af en toe loop ik eens een wedstrijd en soms gaan we met een aantal mensen samen voor een uitdaging trainen. Mijn motto is wel dat ik moe wil worden van de training en niet alleen maar gezellig wil beppelen onder het lopen. Maar wij vrouwen kunnen natuurlijk makkelijk 2 dingen tegelijk.
Sinds kort ben ik nu zelf ook nog trainer van de Maasrunners geworden. Ik probeer in mijn trainingen een goede mix te vinden van lekker “hard” trainen in combinatie met plezier maken onderling. Ik heb een voldaan gevoel als we aan het eind van de training ons lekker hebben afgepeigerd maar ieder wel plezier heeft gehad van de training. Als iedereen dan ook nog eens merkt dat hij/zij beter, makkelijker en soepeler gaat lopen, hebben we ons doel bereikt. Per slot van rekening komt een ieder voor zijn/haar ontspanning!!!!!

Jo Schoonbroodt

Het hardloopvirus heeft me vanaf 1986 te pakken en het rondje om de kerk van Heer werd steeds groter. Inmiddels mocht ik deelnemen aan mooie Ultralopen in Zuid-Afrika en de Himalaya. Met veel enthousiasme zoek ik de uitdagingen op en loop geregeld succesvol wedstrijden. Hardlopen heeft op alle leeftijden zijn charme en belangrijkste vind ik dat we onze mooie hobby met veel plezier en blessurevrij kunnen doen. Ik hoop mijn jarenlange loopervaring over te kunnen brengen op de Maasrunners. Een kleinschalige vereniging waar men elkaar kent en prettig sportief stimuleert.
Zie voor meer Jogger Jo hardloop info www.jogger.tk

Peter Gorissen

Begonnen met lopen in 1986, eerst ’n jaar of drie in mijn eentje, daarna ook op de zondag morgen met de bekende Sint Geertruidse loopgroep “Stoffel”.
[Reclame: we vertrekken op zondagmorgen om 9 uur bij Koos]
Sinds oktober 2000 loop ik ook bij de DiDo-groep (toen nog wedstrijdgroep geheten) van de Maasrunners. Vooral de afwisseling van trainingen bevalt me erg. Met enige regelmaat probeer ik ook mee te doen aan wedstrijden. De langste afstand voor mij is de halve marathon. Geen plannen voor een hele marathon, integendeel, ik vind de kortere afstanden steeds leuker. In het najaar van 2004 heb ik, samen met Cyril, de cursus “assistent trainer recreatieve loopgroepen” gedaan. Daarna ben ik begonnen met het geven van trainingen bij de MaVr groep en incidenteel bij de DiDo groep.

rolandRoland ten Haaf

Ik ben Roland ten Haaf en vind het ontzettend leuk om met een groep samen te lopen. Het hardlopen is pure ontspanning en maakt je hoofd leeg.
 
Voordat ik lid werd van de Maasrunners liep ik alleen en soms samen met mijn vrouw en voetbalde ik nog op zondag. Toen is mijn vrouw begonnen bij de Maasrunners en dacht ik: “Nu kan ik niet meer achter blijven”. Ik heb me toen ook aangesloten bij de Maasrunners en trainde op dinsdag en donderdag bij de Maasrunners en op zondag ging ik dan voetballen. Dit heb ik 1 jaar vol gehouden, daarna ben ik gestopt met voetballen en ben ik meer gaan trainen en wedstijden gaan lopen. In de december 2010 heb ik samen met mijn vrouw de trainers cursus afgerond en werd ik trainer bij de Maasrunners. Ik probeer in de trainingen een mix te vinden van hard trainen en plezier hebben. Voorop staat dat we met een voldaan gevoel de training afsluiten en de lopers met veel plezier de trainingen komen volgen. De rest gaat dan van zelf: je gaat makkelijker, soepeler en sneller lopen. Buiten in de frisse lucht maakt het je hoofd leeg, je krijgt meer energie en je hebt zelfs minder slaap nodig.