trainers
Arno de Jong
Astrid Juurlink

Brigitte Wassenaer

Ok, hardlopen is een individuele sport. Een assistent trainer bij de Maasrunners begeleidt dus een groepje individuen. Dat is een bezigheid die plezier geeft, daar ga ik voor! Ik loop al sinds mijn 25ste, zij het met onderbrekingen, maar het is een liefhebberij die heel diep zit, ik wil het dan ook lang volhouden. Misschien kan ik één of méér individuen daarbij assisteren en zelf ook wat bijleren.

 

Carin Smeets

In 2018 assistent trainer geworden voor de vrijdagavonden. Ik liep voorheen graag wedstrijden en heb ook heel wat jaren diversen soorten sporttrainingen gegeven, maar de laatste 6 jaar ben ik fulltime aan de slag in mijn eigen Natuurgeneeskundige/massage therapie praktijk. Hierdoor is het wedstrijd lopen er niet meer bij. Wel hoop ik nog eens af en toe een wedstrijdje voor het plezier te (gaan) lopen. Passie heb ik nog meer als voldoende voor de loopsport en daarom vind ik het ook heel fijn om regelmatig op de vrijdag te assisteren bij de trainingen.

Ed Sabel

Hiernaast op die mooie foto ben ik, Ed Sabel. Iets in het kort over mij: Ik ren sinds 1983 en ben sinds 1984 lid van de Maasrunners (voorheen Vitall Fitness geheten). Ik heb de afgelopen jaren vele mooie en gezellige wedstrijden gelopen. Ik geef sinds 1985 training aan de maandag/vrijdag groep waar ik momenteel met veel plezier de schema’s voor maak, ook geef ik training aan de dinsdag/donderdag groep. Mijn lange loopervaring wil ik overbrengen op nieuwe en huidige leden en hen op weg helpen het plezier van hardlopen te ontdekken en hopelijk blessure vrij te sporten.

Gaston Duykers

Begonnen met hardlopen in 2008. 5 km of een half uurtje was het doel, maar uiteindelijk sloeg het virus toe en werden de afstanden steeds langer. Omdat altijd alleen lopen niet zo gezellig is heb ik mij aangemeld bij de Maasrunners. De variatie in trainingen sprak mij meteen aan. Ook het contact met andere lopers is een plus. Vanaf 2014 begonnen met het lopen van halve en hele marathons. Een hele uitdaging, maar leuk om naar toe te werken vooral om zelf trainingen te verzinnen en uit te proberen. In 2016 heb ik me aangemeld voor de cursus looptrainer . Vooral om mijn loopervaring te kunnen overbrengen op andere lopers en verder te groeien in de wereld van het hardlopen.

Ger Spronck

giedGied Rienstra

Voor de Maasrunners liep ik al jaren met een loopgroep in Eijsden. Door een blessure eind 2006 ben ik op aanraden van mijn overbuurvrouw (Maasrunner) begonnen bij start to run in 2007. Het lopen met de Maasrunners beviel me zo goed, vooral de niveau groepen, dat ik meteen lid ben geworden. Als verenigings mens vind ik het leuk om iets terug te doen, vandaar mijn aanmelding als trainer bij de Maasrunners.

Harry Coenen

jefJef Gilissen

Skiën is een combinatie van techniek, coördinatie en snelkracht (slalom). Maar als je van de vroege morgen tot de late avond op de latten wil staan zal je ook duurvermogen moeten trainen. Zo ben ik met hardlopen begonnen. Met een groep skiërs liepen en lopen we al vanaf 1988 in en rond het Savelsbos. Het verveelt nooit, zoeken mooie routes met vaak heuveltjes en trappen. Natuurlijk kwamen we hier regelmatig ‘Maasrunners’ tegen. Hoe zouden zij een training opbouwen, vroeg ik me nieuwsgierig af. Totdat enkele jaren geleden Marie-Louise en ik ons inschreven bij Start-to-run. Ik ervoer nu zelf dat de ‘ starters’ in 6 weken tijd met een leuk en gevarieerd schema werden klaargestoomd voor een loop van 3 kilometer. Het enthousiasme en deskundige begeleiding van de trainers werkte bij iedereen zeer motiverend. De groep Maasrunners is – mede daardoor- steeds groter geworden en men kon hulp bij de training goed gebruiken. In de trainersopleiding is er veel aandacht voor de diverse oefenvormen. Mijn plezier om bij de Maasrunners ook als trainer en begeleider te lopen is, door de variatie en structuur, nog verder toegenomen.
……En mijn skiën gaat ook goed.

Jo Schoonbroodt

Het hardloopvirus heeft me vanaf 1986 te pakken en het rondje om de kerk van Heer werd steeds groter. Inmiddels mocht ik deelnemen aan mooie Ultralopen in Zuid-Afrika en de Himalaya. Met veel enthousiasme zoek ik de uitdagingen op en loop geregeld succesvol wedstrijden. Hardlopen heeft op alle leeftijden zijn charme en belangrijkste vind ik dat we onze mooie hobby met veel plezier en blessurevrij kunnen doen. Ik hoop mijn jarenlange loopervaring over te kunnen brengen op de Maasrunners. Een kleinschalige vereniging waar men elkaar kent en prettig sportief stimuleert.
Zie voor meer Jogger Jo hardloop info www.jogger.tk

Lydia Dodemont

 

Marc Heusschen

 

Monique Jaspers – Stevenhagen

 

Peter Gorissen

Begonnen met lopen in 1986, eerst ’n jaar of drie in mijn eentje, daarna ook op de zondag morgen met de bekende Sint Geertruidse loopgroep “Stoffel”.
Sinds oktober 2000 loop ik ook bij de DiDo-groep (toen nog wedstrijdgroep geheten) van de Maasrunners. Vooral de afwisseling van trainingen bevalt me erg. Met enige regelmaat probeer ik ook mee te doen aan wedstrijden. De langste afstand voor mij is de halve marathon. Geen plannen voor een hele marathon, integendeel, ik vind de kortere afstanden steeds leuker. In het najaar van 2004 heb ik, samen met Cyril, de cursus “assistent trainer recreatieve loopgroepen” gedaan. Daarna ben ik begonnen met het geven van trainingen bij de MaVr groep en incidenteel bij de DiDo groep.

Susan van Gerwen