Regelmatig wordt er door de clubleden meegedaan aan wedstrijden. Wedstrijden lopen is geen verplichting. Iedere atleet is vrij om deel te nemen aan wedstrijden. Het belangrijkste is dat je loopt voor je plezier.

Ervaringen van onze atleten zijn dat deze wedstrijden uitstekende evenementen zijn om onze conditie te testen maar ook om te zien of we vooruitgang boeken in onze trainingen. De wedstrijden zijn ook altijd weer gezellig en een gezonde spanning vooraf aan de wedstrijd zal je zeker niet ontgaan.Verder kan de trainer uit de behaalde resultaten concluderen of de trainingen niet te snel of te langzaam zijn geweest.
Een overzicht van wedstrijden in de regio staat op deze pagina.

Atletiekunie & deelname aan wedstrijden

Als lid van AV Maasrunners word je automatisch als lid aangemeld bij de Atletiekunie. Deze aanmelding is nodig i.v.m. de verzekering. Hiervoor betaal je één maal per jaar (in het 1e kwartaal) naast de verenigingscontributie een aparte bijdrage. Te zijner tijd ontvang je een digitale Atletiekunie lidmaatschapskaart met daarop jouw registratienummer.

Als lid kun je deelnemen aan bovengenoemde wedstrijden, te weten:

  • Aan trim- en prestatielopen;
  • Aan wedstrijden die openstaan voor Atletiekunie recreanten en licentiehouders;
  • Als wedstrijdloper (alleen voor Atletiekunie licentiehouders);
  • Aan officiële baan-, weg- of veldloopwedstrijden.

Als je inschrijft als lid van  “AV Maasrunners” zijn je resultaten makkelijk terug te vinden.

Wedstrijdlicentie

Als atleet kun je ook een Atletiekunie wedstrijdlicentie aanvragen. Dit moet via onze ledenadministratie. De kosten van een wedstrijdlicentie worden je (in het 1e kwartaal van het jaar) door de penningmeester apart in rekening gebracht.
Met deze wedstrijdlicentie heb je de mogelijkheid deel te nemen aan officiële wedstrijden, zoals baanwedstrijden, kampioenschappen en competities.
Op je wedstrijdlicentiekaart wordt de categorie vermeldt, waarbij je bij officiële wedstrijden wordt ingedeeld.

Op de site van de Atletiekunie vind je veel meer informatie over o.a. leeftijds-indeling, ledenpas en contributie.